Hopp til hovedinnhold

Per Arne fikk smake på sin egen Q-idé: — Fantastisk. Har du mer?

Bergenseren utfordret Q til å følge den gode magefølelsen, nå blir idéen hans lansert i butikker over hele landet.

«I Tyrkia får man kjøpt Kefir i mange forskjellige smaker. Blant norske turister er dette veldig populært. Kanskje det kunne vært noe for Norge også?» skriver Per Arne Einarsen til idébanken Min Q-idé. Nå har fått tildelt Q Innovasjonsprisen for sitt forslag.

Sommeren 2021 tok Q-Meieriene turen til Fyllingsdalen for å utveksle tanker og smaksprøver med Per Arve Einarsen. Knappe 6 måneder senere fikk han presentert det ferdige produktet.

— Han var akkurat så god som jeg husket da jeg fikk prøve den tidligere. Fantastisk. Har du med deg mer? sier en begeistret forbrukerinnovatør før han forsyner seg av glass nummer to.

Den fermenterte melkedrikken, som først ble laget for over 2000 år siden i kaukasus-fjellene, har opplevd en sterk økning i popularitet de siste årene. Q-sjefen Kristine Aasheim forteller at forbrukerne sin etterspørsel etter en kefirvariant fra utfordrermeieriet er enorm.

— Utvalget her i Norge er begrenset og det finnes store rom for innovasjon. Derfor tar vi Per Arne på ordet og lanserer Q Kefir i smaken Blåbær & Solbær. Dette en nyhet som veldig mange har ventet på. Vi er spent på om tilbakemeldingene fra resten av Q-fansen er like god som Per Arne sin.

15 utvalgte melkesyrebakterier

Det er ikke uten grunn at en syrnet melkedrikk fra Q har blitt så etterspurt. Under pandemien har interessen for magehelse og sunn mat eksplodert, ifølge ernæringsekspert i Q-Meieriene Ane Grønsberg.

— Forbrukere søker aktivt etter produkter som gir ekstra helsefordeler, spesielt når det kommer til magehelse og immunforsvar.

Hun forklarer at Q Kefir skiller seg fra dagens alternativer fordi den har et langt større mangfold av vennlige og naturlige melkesyrebakterier.

— Hvert glass med Q Kefir gir deg hele 15 utvalgte melkesyrebakterier som gjør godt for mage og tarm. Dette er den bredeste bakteriesammensetningen i markedet. I tillegg inneholder den D-vitamin som tar vare på immunforsvaret.